Sentrerende bønn – kurs i retreatramme v/Tore Laugerud

Sentrerende bønn - kurs i retreatramme v/Tore Laugerud

Når

12. 09 2024 - 15. 09 2024    
20:00 - 12:00

Arrangementstype

Uke 37: torsdag til søndag. Delvis taus. I samarbeid med AREOPAGOS

3 overnattinger: kr 4900-3250 Info om prissystem og avbestilling

Til påmeldingsskjema

Kursleder:  Tore Laugerud

Tore Laugerud er prest med lang fartstid i Areopagos. I 1999 skrev han betenkningen ”Kirken i møte med den åndelige lengsel i vår tid» til Kirkemøtet, og har siden arbeidet for å fremme meditative trospraksiser og dialog med åndelig søkende mennesker. Engasjementet hans reflekteres i boka «Guds skjulte stemme» som kom i 2021. Du kan høre mer om dette i podkasten OG: https://areopagos.no/podkast-2/podkast/article/1745981

De senere årene har han vært særlig opptatt av å søke mot den kristne kontemplative veien. I kurset om sentrerende bønn deler han praksis, erfaringer og kunnskap om dette.

Om tema:

Sentrerende bønn handler om å stilne innenfor Gud bakenfor egne ord, tanker og følelser. Under sentrerende bønn gir vi oss til Guds nærvær og virke i oss.

Sentrerende bønn er en form for kristen meditasjon som har lange røtter i kirkens historie. Den presenterer gammel visdom i en moderne utforming og gir den både en form og regularitet. Det er en personlig bønn, men den praktiseres ofte i grupper. I bønnen åpner vi oss for Guds kjærlighet og helende nærvær.

Noen stikkord om kurs i retreatramme:
  • Dagsprogram med tider for taushet og tider med mulighet for samtale mellom gjestene.
  • Tidebønnsrytme med samlinger i kapellet morgen, middag og kveld.
  • Dagsprogrammet har ellers tider for: meditasjon, bønn, kreativ aktivitet, praktisk arbeid, hvile, turer og åndelig lesning.

Kontakt Tomasgården for spørsmål

Hvorfor retreat – hva er retreat?