Tomasgården ligger på Kornsjø ved svenskegrensen, tre mil syd for Halden. Noen hundre meter fra hovedveien og den sparsomme bebyggelsen kommer du over en liten furukolle og ned mot en gren av den snirklete Kornsjøen. Du er fremme.


Allerede mens du rusler ned mot tunet på det som en gang var et lite småbruk, et torp like ved strandkanten, kan du kjenne at du er på en fredet plett. I midten ligger en gammel, rødmalt stue, nå kontor og husfolkhybel. Til venstre, mot skogen, står Stillhetens hus, til høyre huset der vi samles til måltider og samtale. Også de nye husene er røde, i vakker kombinasjon av gammel og ny stil. Bare kapellet, på knausen, er hvitt i alt det røde og grønne. Det faste husfolket har sitt eget hus rett opp i bakken.

Kommer du om sommeren, lokker Kornsjøen deg med stillferdige kanoturer, en forfriskende dukkert eller en spennende fisketur. Hele året innbyr trivelige skogsstier til ettertenksom vandring – eller en forfriskende joggetur, ofte med glimt av et rikt dyreliv.

Kornsjø ligger ikke mer enn 15 mil fra Oslo, lett tilgjengelig både fra Norge og Sverige – samtidig langt nok til at du faller til ro før retreaten tar til.

Retreatene begynner og slutter slik at det passer med hurtigtog til Halden eller Ed, der du blir hentet.

De fleste retreater starter kl 20, og avsluttes kl. 12. Vi tar forbehold om endringer. Nærmere reisebeskrivelse i velkomstbrev etter påmelding.

Bilder fra Tomasgården.
Trykk på bilde for større visning